Vijesti

DOBOJ: PU Doboj obilježila krsnu slavu MUP-a Republike Srpske (FOTO)

Povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila – Aranđelovdana u zgradi Policijske uprave Doboj služen je parastos za one pripadnike koji su ugradili živote u temelje Republike Srpske. Nakon parastosa položeni su vijenci i cvijeće na spomen obilježje poginulim dobojskim policajcima. U posljednjem odbrambeno – otadžbinskom ratu poginulo je 127 dobojskih policajaca.

-Dvadaesetpet pripadnika Petog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske i 102 pripadnika bivšeg Centra javne bezbjednosti Doboj položili su živote u temelje Republike Srpske, kako bi mi danas, a nadam se i mnoge generacije proslavljali ovu slavu dugo godina u miru i bezbjednosti – izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj

Svim priapdnicima MUP-a Srspke krsnu slavu čestitao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je prisustvovao obilježavanju slave u PU Doboj. Žrtva onih junaka koji dadoše život za otadžbinu nikada neće biti zaboravljena, poručio je Jerinić.

-Naša obaveza je da kao narod ne smijemo zaboraviti naše div junake, jer narod koji zaboravlja svoju prošlost ne može imati sadašnjost, a nema ni budućnost. Svakako koristim priliku još jednom da čestitam krsnu slavu svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Nakon parastosa i polaganja vijenaca i cvijeća na spomen obilježje pogonilim policajcima prelomljen je slavski kolač. Krsna slava obilježena je u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close