U Kulturnom skloništu u Doboju večeras je otvorena izložba radova sa likovne kolonije “Krčmarica”, koja se od 2018. godine organizuje na planini Ozren.

Predstavljeni su radovi akademskih slikara Pavla Rističevića, Irine Černjavski Šantić, Čedomira Kesića, Milovana Čikića, Branislava Kovačevića, Gordane Zaklan, Jagode Šestić, Nenada Vojčića, Branislava Markovića, Dragane Grašar, Drage Simića i Jovana Spasića.

Izložbu je otvorio akademski slikar Pavle Rističević koji je Srni rekao da je predstavljeno tridesetak radova od oko 200 slika koje su nastale tokom pet likovnih kolonija.

“Korištene su različite tehnike uključujući akvarel, a od motiva dominaraju portreti i pejzaži”, istakao je Rističević, koji za planinu Ozren kaže da je sadržajno veoma inspirativna.

Prema njegovim riječima, od osnivanja 2018. godine na koloniji su učestvovali poznata slikarska imena iz Srbije i Republike Srpske.

On kaže da je ova likovna kolonija nastala na inicijativu Udruženja za razvoj seoskog turizma i čuvanja tradicije “Krčmarica – Staro nasljeđe” i da se održava u kampu Paraglajding kluba “Paragost” na lokalitetu Okolišta.

Predsjednik Udruženja “Krčmarica – Staro nasljeđe” Petar Tubić najavio je da će i ove godine biti organizovana likovna kolonija, šesta po redu, za čije održavanje postoji veliko interesovanje zbog stvaralačkog ambijenta i kreativnog druženja.

Radovi se mogu pogledati u Galeriji Kulturnog skloništa svakim danom od 17.00 do 21.00 čas.

Foto:

Prethodni članakDodik: Izrael osvjedočeni prijatelj Srpske; Nisu podržali rezoluciju o Srebrenici
Naredni članakDOBOJ: Održan javni čas kulture govora u okviru radionice „Progovori da vidim ko si” (VIDEO)