Policijska uprava Doboj je u prvom polugodištu evidentirala za 0,5 odsto manje saobraćajnih nezgoda nego u istom periodu lani, ali je broj krivičnih djela povećan za 12,4 odsto, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

Od januara do juna na području koje je u nadležnosti dobojske Policijske uprave evidentirano je 497 krivična djela od kojih je 481 razriješeno. Izvršeno je i rasvijetljeno jedno krivično djelo teško ubistvo.

Dobojska policij je u istom periodu evidentirala 66 krivičnih djela privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 1.826.794 KM, a ostvarena protivpravna imovinska korist od 1.177.744 KM.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je zadovoljavajućom bezbjednosnu situaciju.

Naveo je da za šest mjeseci evidentirano 371 krivično djelo iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih su 355 razriješena, a najzastupljenija su bila protiv imovine, njih 187.

Radinković je dodao da su nadležnom tužilaštvu podnesena 303 izvještaja protiv 349 lica, od kojih je 90 povratnika u izvršenju krivičnih djela i osam maloljetnika.

Dobojska policija evidentirala je i 44 krivičnih djela i 175 prekršaja u oblasti zloupotrebe droga. Od početka godine evidentirana je krađa motornog vozila, kao i prošle godine, te 18 krađa električne energije, dok ih je lani u istom periodu bilo deset.

Načelnik Sektora policije Boro Zarić rekao je da se od januara do juna dogodila 401 saobraćajna nezgoda u kojima je sedam lica smrtno stradalo, teže je povrijeđeno 37, a lakše 207 lica.

Zarić je naveo da je iz saobraćaja isključen 2.041 vozač, od tog broja 1.661 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Evidentirano je i 286 narušavanja iz oblasti javnog reda i mira, što je manje za jedan odsto, te 327 prekršaja, što je za 5,8 odsto manje.

Od početka godine dogodilo se devet samoubistava, isto kao u periodu januar-jun lani.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Radinković: Za šest mjeseci evidentirano 29.800 prekršaja prekoračenja brzine
Naredni članakKošarac: Stav Srpske jasan – NATO nas ne zanima (VIDEO)