ДОБОЈ, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Полицијска управа Добој евидентирала је током првих шест мјесеци ове године за 16,3 одсто више саобраћајних незгода него у истом периоду лани, док је број кривичних дјела повећан за 21,9 одсто, речено је данас на конференцији за новинаре представника ове управе.

Policijska uprava Doboj evidentirala je tokom prvih šest mjeseci ove godine za 16,3 odsto više saobraćajnih nezgoda nego u istom periodu lani, dok je broj krivičnih djela povećan za 21,9 odsto, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

U periodu od januara do juna na području nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano je 568 krivičnih djela.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić naveo je da je tokom prvih šest mjeseci evidentirano 488 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 394 razriješeno, a najzastupljenija su bila protiv imovine 270.

On je rekao da je nadležnom tužilaštvu podneseno 429 izvještaja protiv 412 lica, od kojih je 120 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj

U periodu od januara do juna evidentirano je šest krađa motornih vozila, od kojih su dva pronađena, dok ih je u istom mjesecu prošle godine bilo sedam.

Dobojska policija evidentirala je i 30 krivičnih djela šumske krađe, što je povećanje za 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Dobojska policija u navedenom periodu evidentirala je i 29 krivičnih djela i 213 prekršaja u oblasti zloupotrebe droga i 35 krivičnih djela privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 1.666.446 KM, a ostvarena protivpravna imovinska korist od 663.120 KM.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić rekao je da se u periodu januar-jun dogodilo 435 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica smrtno stradalo, teže je povrijeđeno 28, a lakše 172 lica.

Lazić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 1.445 vozača, za 35 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od tog broja, 190 je uhapšeno zbog vožnje pod uticajem alkohola ili opojnih droga.

Lazić je rekao da je evidentirano 249 narušavanja iz oblasti javnog reda i mira, što je manje za 66,3 odsto, te 293 prekršaja, što je 62,81 odsto manje.

Predrag Lazić, zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj

U ovom periodu dogodilo se 18 samoubistava, za 38,5 odsto više nego u posmatranom periodu prošle godine kada ih je bilo 13.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković bezbjednosnu situaciju je ocijenio zadovoljavajućom.

On je naveo da je u posmatranom periodu povećan broj krivičnih djela nasilja u porodici – evidentirano je 41 krivično djelo, što je za 46,4 odsto više nego prošle godine kada ih je bilo 28. Radinković je naveo da je povećan i broj krivičnih djela krađe električne energije – ukupno 11 dok ih je u posmatrani period prošle godine bilo dva.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj

Radinković je najavio preventivne i represivne mjere kako bi se održao pozitivan trend u saobraćaju s obzirom na veće prisustvo motociklista i biciklista. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakJZU ”Dom zdravlja” Doboj: Važno obavještenje!
Naredni članakĐoković odlučio: Ide na Olimpijske igre