U Doboju su danas u sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima” potpisani govori o dodjeli plastenika sa sistemom za navodnjavanje i sjemenskim materijalom, te ostalom pratećom opremom. Ugovori su potpisani za dvadeset korisnika koji su odabrani po javnom pozivu, a koji će dobiti plastenike veličine 100 metara.

Nakon potpisivanja ugovora korisnici pored plastenika dobijaju i stručnu pomoć. Imaće edukacije, a kasnije u svakom trenutku mogu da traže savjet stručnih lica – agronoma. Osim finansijskog učešća obaveze korisnika su da obezbijede površinu gdje će biti postavljen plastenik, kao i da imaju izvor za navodnjavanje.

U Doboju uvijek vlada veliki interes za ovaj projekat. Prednost su imali mladi nezaposleni i samohrani roditelji. Iskustva iz ranijeg perioda, koja su u vezi sa ovim projektom su pozitivna.

Projekat čija je vrijednost 85 hiljada maraka, realizuje se na osnovu sporazuma grada Doboja i Nevladine organizacije „Muslim ejd” iz Sarajeva.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Prikupljeno 13 doza krvi, pristupio 31 srednjoškolac
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 25. april