ДОБОЈ, 6. МАЈА /СРНА/ - У Добоју се данас одигравају мечеви другог кола квалификационих мечева тениског ИТФ турнира "Добој опен 2024",који је окупио играче из преко 20 земаља и чији је наградни фонд 15.000 долара.

U Doboju se danas igraju mečevi drugog kola kvalifikacija teniskog ITF turnira “Doboj open 2024”, koji je okupio igrače iz više od 20 zemalja i čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Supervizor turnira Vladimir Erg rekao je novinarima da je danas, drugog kvalifikacionog dana, planirano 16 mečeva kako bi se poslije podne pristupilo žrijebu za glavni turnir singla i dubla koji počinju sutra.

“Odziv igrača je odličan s obzirom na broj turnira u okruženju”, istakao je Erg, ocijenivši značajnim što na turniru učestvuje i 20 takmičara sa područja BiH.

On je pohvalio organizatora Teniski klub “Doboj” za odlične terene i uslove za takmičenje.

Direktor turnira Dragan Dragičević, koji je i sekretar dobojskog Teniskog kluba, rekao je da na turniru učestvuju dva igrača iz ovog grada Andrej Nedić, koji će kao najbolje plasirani u Republici Srpskoj igrati na glavnom turniru, i petnaestogodišnji Nikša Smiljanić, koji se nakon jučerašnje pobjede plasirao u drugo kolo i danas igra meč za prolazak.

On je istakao da je prvi nosilac turnira Huan Pablo Paz iz Argentine koji je 569. na ATP listi, drugi je Denis Klok iz Rusije, 573. na ATP listi, a treći je Dobojlija Andrej Nedić, 606. na ATP listi.

Nikša Smiljanić zadovoljan je jučerašnjom igrom i najavio da će i na današnjem susretu dati maksimum protiv mnogo iskusnijeg protivnika, kako bi opravdao veliku podršku navijača.

Trener dobojskog Teniskog kluba Denis Spahić rekao je da je Smiljanić, uz svojevremeno Marka Maksimovića, koji je pobjednik evropskog mastersa za igrače do 16 godina u Monte Karlu 2021. godine, uspio da se već kao petnaestogodišnjak plasira u drugo kolo dobojskog ITF turnira, što potvrđuje njegov igrački potencijal.

U kvalifikacijama učestvuje i Jerko Brkić iz Hrvatske, koji je rekao da mu je prvi turnir u Doboju, a za mečeve iz fjučers serije i učesnike kaže da su teški i kvalitetni.

Pobjednik turnira će, osim novčane nagrade, osvojiti i 15 ATP bodova. Generalni sponzor je grad Doboj.

Prošlogodišnji pobjednik turnira u singlu je Ergi Kirkin iz Turske, a u konkurenciji parova tursko-holandski par Ergi Kirkin i Rajan Nijber.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, uz Međunarodni rukometni turnir TV šampiona, jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u toku godine.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članak6G radi 500 puta brže od prosječnih 5G telefona
Naredni članakSedam načina za upotrebu limuna koji će vam olakšati život