Policijska uprava Doboj organizovala je Dan otvorenih vrata za učenike dobojskih osnovnih škola u okviru kojeg je u Parku narodnih heroja predstavljen dio policijskih materijalno-tehničkih sredstava i opreme, a pažnju djece najviše su privukli službeni psi Jedinice žandarmerije.

Vođa tima vodiča pasa LJubiša Lazić predstavio je tromjesečnog belgijskog ovčara Reksa koji će, nakon početne obuke od tri i po mjeseca i na osnovu pokazane sklonosti i temperamenta, biti dodijeljen službi kao napadački pas, tragač ili za otkrivanje opijata i eksploziva.

Lazić, koji je dreser pasa 15 godina, kaže da se rijetko dogodi da psi tokom obuke pokažu da nisu spremni za službu jer se vodi računa prilikom izbora.

Pomoćnik Policijske stanice Doboj jedan Srđan Knežević rekao je da su osnovci imali priliku da saznaju šta su to policijska ovlaštenja i šta konkretno policija radi kako bi zaštitila građane i imovinu, a demonstrirana im je i taktičko-pokazna vježba pripadnika Jedinice žandarmerije.

Dan otvorenih vrata organizovan je u okviru aktivnosti povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakKovačević: Odluke o NATO – isključivo uz izražen stav Srpske
Naredni članakVulić: Stav Srpske biće poštovan – saradnja sa NATO da, članstvo ne