Četiri godine su prošle od poplave u Doboju. Predstavnici Gradske uprave tim povodom položili su vijence na spomen ploču koja je podginuta u znak sjećanja na žrtve poplave ispred Skupštine grada.

Osim što je nanijela veliku materijalnu štetu, poplava 2014.godine odnijele je i jedanaest ljudskih života. U znak sjećanja na njih grad Doboj podigao je spomen ploču, na koju su danas položeni vijenci.

Danas smo se okupili pred spomen pločom stradalim u majskim poplavama 2014. godine kako bismo im odali počast. Želja mi je da se taj scenario više nikada ne ponovi u Doboju, kao i da u narednom periodu Grad i Vlada Republike Srpske iznađu način i rješenje da zaštite Doboj od poplava kako bi naši građani ubuduće bili sigurni kao i privrednici, ali to bi stvorilo i sigurnost za buduće investitore, poručio je Nebojša Marić zamjenik gradonačelnika Doboja.

Marić je podsjetio da je izrađen glavni projekat zaštite grada od poplava, čija bi realizacija, ukoliko se na rijeci Bosni ne budu gradile hidrocentrale, koštala oko 42 miliona maraka.

RTV DOBOJ

Prethodni članakDOBOJ: U aprilu 45 odsto više saobraćajnih nezgoda nego u martu
Naredni članakDOBOJ OPEN 2018: Otvoren teniski ITF Fjučers