U Doboju je danas počela kreativna radionica izrade prazničnog nakita za djecu u odrasle, koje organizuje dobojsko Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”.

Voditelj programa Tanja Zovko rekla je novinarima da će tokom dvodnevne radionice polaznici biti u prilici da pokažu kreativnost i da nauče nešto novo.

“Nekako su zaboravljeni ručni radovi koji još imaju vrijednost. Omladina traži nešto vezeno, neke detalje i stil za uređenje kuće”, izjavila je Zovko.

Sekretar “Napretka” LJubica Berlanda rekla je da se ovom dvodnevnom radionicom završava projekat u okviru kojeg je sredstvima Vlade Hrvatske u prethodnom periodu realizovano niz aktivnosti njihovog društva.

“Nabavili smo klavir. Imali smo računarsku radionicu za grafički dizajn koju je uspješno savladalo sedam djevojka, kao i likovnu radionicu na otvorenom, izuzetno posjećenom uz učešće amaterskih i akademskih slikara, sa koje su ostala 22 vrijedna umjetnička rada”, navela je Berlanda.

Ona je najavila da će “Napredak” 15. decembra organizovati tradicionalni muzički koncert povodom rimokatoličkog Božića, koji će biti održan u sali Slobomir P Univerziteta u ovom gradu u 19.00 časova.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra toplije i sunčanije
Naredni članakDOBOJ: Privredna društva lani prihodovala skoro tri milijarde KM