DOBOJ – Umjesto organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, Dobojlije će u 2017. godinu moći ući na klizaljkama, uživajući na klizalištu koje se prvi put postavlja u ovom gradu.

Na površini od 360 kvadratnih metara na Stadionu sportskih igara klizanje će biti moguće u narednih 40 dana, a ako zainteresovanost građana bude velika, postoji mogućnost da bude nastavljeno do kraja zime. Projekat klizališta na otvorenom realizuje Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, u saradnji sa lokalnom zajednicom, a kolika je finansijska vrijednost projekta i učešće turnira i grada nismo uspjeli saznati. "Sat vremena klizanja koštaće tri KM, a iznajmljivanje klizaljki je jedna marka.

Turnir je logistička podrška čitavom projektu i obezbjeđuje prostor. Kroz cijenu karte otplaćujemo troškove koji se stvaraju. Turnir ne očekuje zaradu, jednostavno želimo samo da se popune zimski sadržaji za građane Doboja", izjavio je Dario Popović, sekretar Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona. Najmlađe Dobojlije raduju se otvaranju klizališta, iako priznaju da mnogi od njih ne znaju da kližu. "Meni je ovo super. Ne znam da kližem, ali znam da vozim rolere, pa ću se snaći. Kažu da ko zna da vozi rolere – brzo nauči da kliže", kazao je Dobojlija kojeg smo sreli dok je radoznalo posmatrao pripremu ledene površine.  Klizanje na otvorenom je jedini sadržaj koji će Dobojlije imati za novogodišnje praznike s obzirom na to da je Gradska uprava odustala od organizovanog dočeka Nove godine, što je praktikovano dugi niz godina.  Iako su iz Gradske uprave pojedinim medijima saopštili da dočeka Nove godine neće biti zbog nedostatka novca u gradskoj kasi, na upućeni zahtjev za dostavljanje informacije dobili smo potpuno drugačiji odgovor.
"Vođeni najavama iz Vlade RS i predstavnika sindikata da u predstojećoj 2017. godini slijede poskupljenja životnih namirnica, te raznih vrsta akciza i poreza, što predstavlja veliki udar na ionako slab kućni budžet naših sugrađana, te da se najavljuju štrajkovi i protesti, Gradska uprava je odlučila da ove godine ne organizuje doček Nove godine jer smatramo da 2017. neće biti godina slavlja, nego štednje i racionalnosti, i da navedena sredstva možemo potrošiti racionalnije, na primjer u rad javne kuhinje", navodi se u dopisu iz Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakCijene nafte u padu tokom zadnjeg dana trgovanja ove godine
Naredni članakOd sutra nove cijene cigareta u BiH