SportVijesti

DOBOJ: Otvoren turnir u uličnoj košarci „Streetball 3×3 Doboj Kings of the Fortress” (FOTO)

Booking.com

Na poligonu kod Osnovne škole „Sveti Sava” danas je u prisustvu velikog broja zvanica iz društveno-političkog života grada Doboja i brojnih građana otvoren turnir u uličnoj košarci „Streetball 3×3 Doboj Kings of the Fortress”.

Ispred organizatora turnira prisutnima se obratio član Organizacionog odbora turnira Vladimir Marković koji se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću i poslaniku u Parlamentu BiH Obrenu Petroviću na podršci u organizaciji turnira, svim sponzorima i građanima koji su došli da svojim prisustvom podrže turnir.

Marković je rekao da je ideja za ovaj turnir prepisana iz Evrope i zemalja regiona i da se on igra u 18 gradova i opština u Republici Srpskoj. Prema njegovim riječima, organizatori turnira imaju ideju da se ovaj turnir uvrsti u takmičarski kalendar, i da će oni raditi na tome da on iz godine u godinu dobija kako na brojnosti, tako i na kvalitetu učesnika.

Vladimir Marković. član Organizacionog odbora turnira

Turnir je proglasio otvorenim gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je i generalni pokrovitelj turnira.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Gradonačelnik Jerinić se u svom govoru prisutnima zahvalio dvojici uspješnih dobojskih sportista košarkašu Ognjenu Kuzmiću i rukometašu Danijelu Šariću na njihovom trudu i zalaganju u cilju promovisanja ovog turnira.

On je rekao da će Grad Doboj uvijek podržavati ovakve i slične sportske manifestacije i sportske klubove iz Doboja.

-Učesnicima turnira želim sreću, fer i sportsko takmičenje, a neka pobijedi ko bude najbolji – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Organizatori su uručili i prigodne poklone gradonačelniku Jeriniću i poslaniku u Parlamentu BiH Obrenu Petroviću u znak zahvalnosti za njhovu podršku u organizaciji turnira.

Uručenje poklona gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću
Uručenje poklona poslaniku u Parlamentu BiH Obrenu Petroviću – poklon je u njegovo ime primio gradonačelnik Doboja Boris Jerinić

Takođe, organizatori su poklon uručili i predstavniku Škole košarke „Findo” iz Doboja za njihove dosadašnje ostvarene rezultate u proteklom vvemenu i rad na popularizaciji košarke u našem gradu.

Uručenje poklona predstavniku Škole košarke „Findo” iz Doboja

Turnir se igra po FIBA pravilima.

Na turniru je ukupno prijavljeno 12 ekipa koje su raspoređene u četiri grupe. Prvog dana turnira igraće se po grupama, a drugi dan je rezervisan za takmičenje po sistemu eliminacije.

Finalna utakmica je zakazana za sutra od 21 čas.

Za pobjednika turnira previđena je novčana nagrada u iznosu od 1200 KM, a za drugoplasiranu ekipu od 400 KM.

U okviru muzičkog programa na turniru će nastupiti Dj Jelena Simić i Trio In bend.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close