Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja obilježiće nizom aktivnosti Sedmicu inkluzije kako bi ukazali na potrebu prihvatanja različitosti putem inkluzije u obrazovni sistem djece sa poteškoćama u razvoju.

Direktor škole Ljubiša Blagojević rekao je Srni da imaju 29 učenika u inkluzivnoj nastavi i 17 učenika koja u tri odjeljenja pohađaju nastavu po posebnom planu i programu.

On je naveo da će sutra od 12.30 časova organizovati sportski dan, a u utorak, 5. decembra, u školskom holu biće postavljen odgovarajući pano, a u istom terminu u srijedu, 6. decembra, organizovana priredba.

Edukativna radionica planirana je za četvrtak, 7. decembra, a dan kasnije predavanje za roditelje o mentalnom i fizičko zdravlju roditelja djece sa posebnim potrebama.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra kako bi se promovisalo razumijevanje pitanja invalidnosti i mobilizacija podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba sa invaliditetom.

Na taj način nastoji se povećati svijest o prednostima koji se mogu dobiti iz integracije osoba sa invaliditetom u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

Termin inkluzija postao je jedan od najčešće korištenih termina kada se radi o određenim promjenama u sistemu obrazovanja i podrazumijeva pravo svakog djeteta na obrazovanje.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra pretežno sunčano i hladno
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 4. decembar