Sedamnaestogodišnji Ognjen Šešlak raskinuo je amaterski ugovor koji je imao sa dobojskom Slogom i prelazi u redove Sarajeva, u Akademiju Bordo kluba.

Šešlak je u prethodnoj polusezoni bio najmlađi igrač u ekipi Vlade Jagodića, a istovremeno je igrao za juniore Sloge u Omladinskoj ligi BiH – Sjever gdje je postigao 14 golova. 

– Dobio sam ponudu da prijeđem u Akademiju FK Sarajevo i mislim da je to nešto što ne trebam propustiti. Oni su najbolji juniorski tim u Premijer omladinskoj ligi BiH, a ja želim da igram jake utakmice. U seniorima Sloge Meridian sam bio najmlađi igrač, a nedavno sam i debitovao u seniorskoj Premijer ligi BiH. Zato sam mnogo zahvalan Slogi na svemu. To je moj prvi klub, klub iz grada u kojem živim i puno mi znači. Međutim, ja u ovom trenutku treba da igram što više dobrih utakmica ako mislim da napredujem. Akademija FK Sarajevo je najjača u BiH i mjesto gdje se mogu maksimalno posvetiti treningu. Uvjeren sam da tamo mogu mnogo naučiti ali i pokazati koliko vrijedim. Sa Slogom sam napravio sporazumni raskid amaterskog ugovora, a velika je bila čast dijeliti svlačionicu sa profesionalcima. Od srca im želim sve najbolje u nastavku sezone, a ja sam ubijeđen da ću se brzo uklopiti u novi klub, rekao nam je Ognjen Šešlak.

Za seniorski tim Sloge Ognjen Šešlak je debitovao u Kupu Republike Srpske u zvaničnim utakmicama, a prve premijerligaške minute upisao je u porazu od banjalučkog Borca.

Foto: Nikola Kulaga

Izvor: SportDC

Prethodni članakVRIJEME: Sutra oblačno sa kišom
Naredni članakDOBOJ: Važno obavještenje iz Doma zdravlja