DOBOJ, 18. JANUARA /SRNA/ – Etno-grupa “Trag” iz Laktaša i dobojski Dječiji crkveni hor pri Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla održali su večeras u Doboju bogojavljenski koncert, kojim počinje ovogodišnja sezona kulturnih dešavanja u gradu.

 

Umjetnički rukovodilac Etno-grupe “Trag” Valentina Milekić rekla je novinarima da je ovo drugi cjelovečernji koncert održan pred dobojskom publikom na kojem su izvedene narodne pjesme iz Srbije, Crne Gore, BiH, te drugih balkanskih zemalja.

Milekićeva kaže da je zadovoljna odzivom publike, pogotovo brojem mladih, za koje kaže da se vraćaju pravim muzičkim vrijednostima.

Uoči 22. bogojavljenskog koncerta, održanog u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu, u Umjetničkoj galeriji ovog centra svečano je otvarena izložba djela iz fundusa Međunarodne umjetničke kolonije “Pliva” na kojoj je zastupljeno 17 autora sa 23 rada.

Izložbu je otvorio akademik Milivoje Unković koji je selektor kolonije, ali i djela za ovu izložbu. Postavka će biti izložena do 18. februara.

Prethodni članakPU Doboj: Danas o aktivnostima u 2017. godini
Naredni članakEP: Rukometaši Srbije bez šanse za polufinale