Na sonovu upozorenja Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja obavještava građane da obrate pažnju na jak i olujni vjetar u većini predjela, u periodu od 9. do 11. februara, te da prate obavještenja i uputstva koja izdaje Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske i Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja.

U petak 09.02. Tokom dana jača vetar i popodne će duvati jak vjetar uz udare od 40 km/h na sjeveroistoku (Semberija, Posavina) i istoku do 60 km/h na zapadu, na planinama na zapadu preko 70 km/h.

U subotu 10.02. Vjetrovito uz jak i olujni vetar. Očekuju se udari od 40 na sjeveroistoku (Semberija, Posavina) do 80 km/h na jugu i zapadu.

U nedjelju 11.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vjetar. Vjetar će tokom jutra oslabiti na sjeveru, a do sredine dana i u ostalim predjelima. Očekuju se udari od 30 km/h na sjeveru do 80 km/h na jugu i jugoistoku.

Od subote popodne i u nedjelju u Hercegovini jača kiša uz obilnije padavine. Očekuje se od 80 do 120 mm kiše, lokalno i preko 140 mm kiše. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava i porast bujičnih vodotokova i problemi sa oborinskim vodama.

Foto: rtrs.tv/Ilustracija

Izvor: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja

Prethodni članakDOBOJ: Obilježena 160. godišnjica smrti Vuka Stefanovića Karadžića (FOTO/VIDEO)
Naredni članakRepublici Srpskoj potvrđen kreditni rejting “B” sa stabilnim izgledima