Glumac Milan Dimić izveo je u Doboju monodramu na otvorenom “Ima neka tajna veza”, koju je posvetio srpskom pjesniku Dušku Trifunoviću.

Milan Dimić, glumac

Dimić je rekao novinarima da Trifunovićeve pjesme svi pjevuše, ali veliki broj ne zna da je on njihov autor.

“Publika danas zaista ne zna da je on napisao `Ima neka tajna veza`, `Ti si mi bila sve naj, naj`, `Glavo luda`, `Ima nešto u tome što me nećeš`, `Milicija trenira strogoću`, te mnogo pjesama za `Bijelo dugme`, `Tešku industriju`, Vajtu, Zdravka Čolića, Arsena Dedića, Nedu Ukraden”, izjavio je Dimić.

On je naveo da je predstava njegov autorski rad Akademiji umjetnosti u Banjaluci i omaž njegovog umjetničkog rada i poezije.

“Imali smo zadatak da oživimo Duška Trifunovića. Ja sam inače sa Pala, tako da mi nije bilo strano jer je taj čovjek obitavao, živio i radio do nesretnog rata u Sarajevu, tako da sam mnogo informacija prikupio i iz njegovih intervjua i od ljudi koji su radili sa njim”, rekao je Dimić.

Dimić je naveo da je ovo 74. izvođenje predstave, koju je do sada igrao i u zemljama van prostora bivše Jugoslovije.

Monodrama je odigrana sinoć na ulici ispred dobojske Narodne biblioteke, čime se, kako je navela vršilac dužnosti direktora Lidija Žarić, završava kulturna sezona ove ustanove na otvorenom.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakNović: VSTS da pozove na odgovornost one koji vode političke procese u BiH
Naredni članakKako se boriti protiv visokih temperatura u parkiranim automobilima