Pripadnici Policijske uprave Doboj odali su danas, povodom 4. aprila – Dana Policije Republike Srpske, počast za 127 poginulih pripadnika ove uprave u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 102 pripadnika aktivnog i rezervnog sastava ove uprave i 25 pripadnika Petog odreda Specijalne brigade policije Doboj.

Jedan od ratnih komandanata Petog odreda Nenad Gojkoović rekao je da su najteži momenti iz ratnog perioda bili prilikom pogibije i ranjavanja saboraca koji su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bili angažovani na gotovo svim ratištima.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Damjanović podsjetila je na poginule policajce koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

Ona je navela da je, povodom Dana policije – 4. aprila, 76 pripadnika dobojske Policijske uprave nedavno dobrovoljno dalo krv i najavila da je u planu organizovanje Dana otvorenih vrata za najmlađe sugrađane u Doboju, kao i turnir u stonom tenisu i malom fudbalu u Tesliću, tradicionalno humanitarnog karaktera.

Zamjenik gradonačelnika Slavko Kovačević istakao je odličnu saradnju sa Policijskom upravom u Doboju koja je, kako je naveo, u zakonskim okvirima i u skladu sa mogućnostima Gradske uprave.

Vijence su kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima položili predstavnici Policijske uprave, Gradske uprave, Udruženja veterana Petog odreda Specijalne brigade policije, sindikata Policijske uprave, gradske Boračke organizacije.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Usvojićemo svoj izborni zakon do 20. aprila
Naredni članakStevandić: Srpska vlastitim resursima štiti ustavni poredak i garantuje mir