Vijesti

DOBOJ: Obilježen Međunarodni dan porodice (FOTO)

U Doboju je danas prigodnim programom za djecu i roditelje obilježen Međunarodni dan porodice, s ciljem promovisanja zdrave porodice.

Manifestaciju, održanu na Stadionu sportskih igara, organizovao je dobojski Dom zdravlja u saradnji sa Centrom za dnevno zbrinjavanje djece i omladine. 

Šef Službe porodične medicine Nada Janjetović ukazala je da je porodica danas pod pritiskom borbe za egzistenciju zbog čega roditelji ne provode dovoljno vremena sa djecom, zaboravljajući značaj igre za njihov pravilan razvoj, kao i sticanje pravilnih navika i odnosa prema prirodi. 

Janjetovićeva je rekla novinarima da je zdrava, srećna i perspektivna porodica, koja sve svoje članove stavlja na prvo mjesto, temelj društva. 

Za djecu je organizovana likovna radionica o temama “Mi smo velika porodica” i “Ekologija-drvo je velika zelena kuća”, kao i sportsko-rekreativne radionice za pravilno držanje tijela i prelazak poligona. 

Za roditelje je postavljen info-pult sa lecima obaveznog kalendara vakcinacije djece, prijedloga zdrave užine za djecu, kada treba ići logopedu, te o značaju igre. 

Manifestaciji su se odazvali Udruženje “Kutak za djecu”, Udruženje porodica sa četvoro ili više djece “Budućnost četiri”, Centar za socijalni rad, Kancelarija ombudsmana za djecu Republike Srpske, Fondacija za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, udruženja “Mala kuća”, “Prijateljska kuća”, Američki kutak, Škola sporta “Sparta”, Atlet klub, “Madagaskar”, “Lavirint”, Vrtić “Majke Jugovića”. 

Međunarodni dan porodice proglasile su Ujedinjene nacije 1993. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. maja 1994. godine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close