Vijesti

DOBOJ: Nešić i Jerinić obišli radove na magistralnom putu M-17 (FOTO)

Vršilac dužnosti direktora „Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić obišli su radilište na magistralnom putu M-17 Modriča-Šešlije-Doboj u naselju Bare kod Doboja, čija je rehabilitacija u toku. U rekonstrukciju ove dionice puta u dužini 49 kilometara biće uloženo oko 16 miliona maraka.

Rehabilitacija dionice magistralnog puta M-17 počela je u oktobru prošle godine. Trenutno mašine rade u dobojskom naselju Bare, koje dobija i novi trotoar. Da radovi idu planiranom dinamikom uvjerio se i v.d. direktor „Puteva Srpske” Nenad Nešić. Sredstva za rekonstrukciju ove dionice puta obezbijedila je Vlada Srpske.

-Vrijednost radova je 15.858.000 KM, a izvođač radova je firma MG Mind. Sa komplet rehabilitacijom magistralnog puta M-17 u dužini od 49 km dobićemo kvalitetniji i bezbjeddniji drumski saobraćaj, a takođe i znatno brži saobraćaj na ovom dijelu puta u Republici Srpskoj – izjavio je Nenad Nešić, v.d. direktor „Putevi Republike Srpske“.

Nenad Nešić, v.d. direktor „Putevi Republike Srpske“

Dugo čekanje u koloni na izlazu iz Doboja u vrijeme jutarnjeg i popodnevnog špica postaće prošlost. Gradiće se dvije kružne raskrsnice. Jedna će se graditi kod stare crkve, a druga na ukrštanju magistralnih puteva M-4 i M-17. U njihovu izgradnju biće uloženo 1.250.000 KM, a sredstva će obezbijediti Vlada RS.

-Svakako da je ovo najfrekventniji put u Bosni i Hercegovini. Najznačajnije je da kažem da će se ovim rasteretiti ulaz i obezbijediti ulaz i izlaz iz grada Doboja. Riješili smo imovinsko-pravne odnose. Na sljedećoj Skupštini grada koja će se održati naredne sedmice donijećemo odluku kojom će se vlasnitšvo sa Grada prenijeti na Republiku. Po donošenju te odluke u roku od sedam dana počeće i građevinski radovi na ove dvije kružne lokacije – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Radovi na rekonstrukciji magistarlnog puta M-17 u dužini od 49 kilometara trebalo bi da se završe do kraje godine, dok za deset dana se očekuje početak radova na izgradnji dva kružna toka u Doboju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close