Nastavljena je istraga o brutalnom ubistvu u Doboju, koje je uznemirilo javnost. Novi šok uslijedio je nakon hapšenja i jedne maloljetne osobe, za koju policija sumnja da je pomagala u izvršenju zločina. Saša Kulišić, koga je na svirep način ubila supruga Andrea Kajganić uz pomoć mladića Dražena Lazarevića, s kojim je bila u emotivnoj vezi, danas je sahranjen.

Uhapšenoj maloljetnici nakon ispitivanja , Osnovni sud u Doboju na zahtjev Tužilaštva, odredio je jednomjesečni pritvor. Navodno, riječ je o 14-godišnjoj kćerki ubijenog Kulišića,koja je majci i njenom ljubavniku bila saučesnik u ubistvu.

– Policijski službenici PU Doboj 31. januara lišili su slobode jedno maloljetno lice zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo teško ubistvo iz člana 125. Krivičnog zakonika Srske, a u vezi sa članom 37. saizvršilaštvo – rekla je portparol PU Doboj Dragana Damjanović.

Da li je maloljetna kćerka ubijenom Kulišiću, kako se nezvanično saznaje, sipala lijekove u limunadu, da bi ga onesposobila i tako olakšala majci i njenom pomagaču da ga ubiju, pokazaće istraga. Ta informacija dodatno je uznemirila javnost, ogorčenu zbog brutalnog ubistva. Građani kažu da djecu nije teško izmanipulisati.

Sam slučaj, kažu stručnjaci, potvrđuje da se u porodici dešavalo nešto disfunkcionalno. Veoma je bitno utvrditi okolnosti koje su prethodile zločinu, profil ljudi koji su ga počinili i motive. Počinioci ovog teškog krivičnog djela imaju karakteristike sociopate i psihopate, a takve znakove teško je vidjeti “na prvu”,smatra psiholog i sudski vještak Aleksandar Milić.

– To je manipulacija djece koja se stavljaju na stranu jednog od roditelja, ovaj puta na stranu majke, da bi je zaštitili uništenjem nekoga drugog roditelja koji je za nju predstavljen kao prijeteća osoba. To ne znači da djevojčica isto nije u potrebi da se vještači, da se vidi njen profil – istakao je Milić.

Policija je i danas na terenu tražila dokaze teškog ubistva, među kojima i nož, kojim je ubijen Kulišić. Svi detalji koji su do sada poznati javnosti ukazuju da je zločin, iz nekog motiva, planiran, kaže struka.

– Ovako brutalnan zločin bih ja lično po onome što znam, mislim da je to više finansijska sredstva. Takav motiv, kad se na taj način priprema, je sigurno daleko veći nego recimo prevara u braku – rekao je direktor Instituta bezbjednosti Fakulteta bezbjednosnih nauka Banjaluka Saša Mićin.

Tokom dana Andrea Kajganić i Dražen Lazarević, saslušavani su u tužilaštvu. Iz Okružnog javnog tužilaštva potvrđeno je da će zatražiti da im sud odredi pritvor.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Medicinski radnici dobojskog Doma zdravlja i Bolnice pružili podršku napadnutom kolegi iz Prijedora (FOTO/VIDEO)
Naredni članakVulić: Antidejtonska politika osuđena je na propast, Rusija je garant Dejtona i poštujemo je kao i Dejtonski sporazum