Četvoro mladih članova Karate kluba „Sloga” učestvovaće na dva međunarodna takmičenja u Hrvatskoj i Turskoj. Uz podršku grada Doboja otputovaće na takmičenja, na kojima će braniti boje svoga kluba i predstavljati naš grad.

Mlada karatiskinja Bojana Tadić izborila je plasman na Balkansko prvenstvo za djecu uzrasta do 14 godina. Ona je pobijedila na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji i tako se plasirala na prestižno prvenstvo, koje se održava u turskom Istanbulu. Pripreme za takmičenje su u punom jeku. Bojana trenira svaki dan. Nije joj ovo prvo veliko takmičenje. Učestvovala je i ranije, a karate je zavoljela uz tatu.

Osim Bojane na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu učestvovaće još jedan član dobojskog KK „Sloga”, a pored ovog prvenstva održava se i Svjetska liga u Poreču u Hrvatskoj, gdje će takođe učestvovati dva takmičara iz ovog kluba.

Da otputuju na takmičenje dobojske karatiste pomogla je Gradska uprava. Dugi niz godina pomažu ovaj sportski kolektiv, a isto će nastaviti i u narednom periodu.

Balkansko prvenstvo u karateu za djecu do 14 godina u turskom Istanbulu počinje 31. maja. Dvoje takmaičara iz Doboja putuju za Istanbul 28. maja. Drugo takmičenje u Poreču održava se u mjesecu junu.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakStevandić: Shvatili smo namjere opozicije i Šmita (VIDEO)
Naredni članakDodik: Srpska nastavlja sa usvajanjem Izbornog zakona