U Parku narodnih heroja u Doboju danas su, povodom Dana porodice i Dana sestrinstva, najmlađim sugrađanima predstavljene aktivnosti i usluge koje pružaju zdravstveni radnici.

Manifestaciju su organizovali dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka” i Dom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Marković rekao je da je spojeno obilježavanje ove dvije manifestacije kako bi se naglasilo da su medicinski tehničari i sestre stub zdravstvenog sistema, kao što je i je porodica stub društva.

“Oni nisu slučajno taj stub jer su medicinski tehničari i sestre prve osobe sa kojima se pacijenti susreću u zdravstvenim ustanovama i zato je jako važno da ih te zdravstvene ustanove i prepoznaju kao stub, da ulažu u njihovu edukaciju, te na taj način poprave svoje zdravstvene usluge”, naveo je Marković.

Glavna sestra Multidisciplinarnog centra Doma zdravlja za prevenciju bolesti, stanja i povreda Darja Tadić rekla je da sve službe Doma zdravlja učestvuju na današnjoj manifestaciji kako bi ukazale na značaj koji zdravstveni radnici imaju u jednoj porodici – od najranijeg uzrasta pa do treće životne dobi.

Današnjoj manifestaciji prisustvovali su i korisnici Javne predškolske ustanove “Majke Jugović”, čiji je direktor Anđelka Kuzmić istakla da se programskim aktivnostima ukazuje i na značaj porodice, izrazivši zadovoljstvo što su porodične vrijednosti visoko prisutne kod djece. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Lazarević: Tri slučaja morbila kod nevakcinisane djece
Naredni članakDOBOJ: Radinković: Maloljetnici osumnjičenoj za saučenistvo ukinut pritvor