Vijesti

DOBOJ: Medicinska škola dobija fiskulturnu salu (FOTO)

Medicinska škola u Doboju do kraja ove školske godine trebalo bi da dobije fiskulturnu salu. U toku su radovi na njenoj izgradnji. Gradi se donatorskim sredstvima Vlade Srbije u ukupnom iunosu od 200 hiljada evra.

Odlazak na Stadion sportskih igara kako bi imali čas fizičkog vaspitanja  uskoro će za đake Medicinske škole biti prošlost. Ubrzo će časove fizičkog moći da rade u svojoj sali. Trenutno časove imaju u učionici gdje razgovaraju o zdravoj ishrani i zdravom načinu života. Raduje ih što će dobiti salu. Objašnjavaju šta im je do sada bilo najteže.

-Bili smo na Stadionu sportskih igara. To je poligon kod Gimnazije i on je poluotvoren. Često su nam smetali svi ovi vremenski uslovi jer su djeca znala doći mokra, pokisla i prehlađena. Bilo je jako teško – izjavio je Ljubiša Ristić, profesor fizičkog vaspitanja.

Ljubiša Ristić, profesor fizičkog vaspitanja

-Sala u kojoj smo do sada imali časove fizičkog daleko je od Medicinske škole. Gubili smo mnogo vremena dolazeći i odlazeći, i kao što je profesor rekao znamo se i prehladiti, posebno kada su vremenski uslovi nepovoljni, tako da je onda bilo i još teže – rekla je Teodora Spasojević, učenica.

Teodora Spasojević, učenica

Sredstva u iznosu od 200 hiljada evra za izgradnju fiskulturne sale dobojske Medicinske škole donacija su Vlade Srbije. Grad Doboj je riješio imovinsko-pravne odnose. Dobijena je građevinska dozvola, te su radovi na izgradnji sale nastavljeni. Za realizaciju druge faze izgradnje sale sredstva će obezbijediti Gradska uprava. Još će se gradiiti svlačionica sa pratećom infrastrukturom.

-Raspisan je tender za završne radove kako bi ona bila u funkciji učenicima Medicinske škole. Tu drugu fazu je planirano da finansiramo iz budžeta Grada. Predviđeno je 220.000 KM, znači sve ono što nije obuhvaćeno prvom fazom, gdje dobijamo jedan savremen objekat, odnosno fiskulturnu salu za naše učenike, koji su svakako uvijek imali poteškoće od kad postoji Medicinska škola – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Ostatak radova koji se odnosi na svlačionice, toalete i na povezivanje hodnika sa našom školom, gdje bi učenici iz škole direktno išli u fiskulturnu salu treba Grad Doboj da završi, a gradonačelnik je to i obećao. Nama je svima zbog toga drago i zaista smo sretni zbog djece, odnosno zbog naših sadašnjih, a i budućih učenika – rekla je Milena Jović, direktor Medicinske škole Doboj.

Milena Jović, direktor Medicinske škole Doboj

Ovo je po prvi da će učenici Medicinske škole imati svoju fiskulturnu salu. Očekuje se da će ona biti u upotrebi do kraja ove školske godine. Kako su rekli iz ove škole sve neophodne rekvizite, kao što su npr. lopte i strunjače, su obezbijedili kroz projekat „Zdravlje za sve“ Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close