Nakon završetka jesenjeg dijela Premijer lige BiH nastupila je i zimska pauza. Klubovi koriste priliku da osvježe svoje igračke kadrove, a sa druge strane igrači nastoje da sebi obezbijede što bolji angažman u proljetnom dijelu sezone.

Po pitanju određenih promjena igračkog kadra, izuzetak nije ni dobojski premijerligaš Sloga Meridian. Sloga se nalazi na odličnom petom mjestu tabele sa osvojenih dvadeset i sedam bodova i praktično je jednom nogom prešla prag ispunjenja osnovnog cilja, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bez obzira na navedeno, nakon odlaska Tonija Jovića u Uzbekistan, u timu Vlade Jagodića će ipak doći do još nekih promjena što je Jagodić i sam potvrdio…

“Prošao je 25.12.2023.godine, a to je bio datum do kojeg bi trebala biti jasna situacija u vezi našeg postojećeg igračkog kadra. Svi su imali mogućnost da se izjasne, a već je od poslednjeg sastanka, kada su igrači pušteni na odmor, jasno da klub neće nikoga mnogo ubjeđivati da ostane ili ide. Klub ima i gleda svoje potrebe, a isto tako ne želi nikome biti remetilački faktor u daljoj karijeri. Naravno, sve po “slovu ugovora”. Sada je već kristalno jasno da ćemo Starčevića i Baštića pokušati poslati na pozajmicu gdje bi više igrali jer im je to trenutno najpotrebnije. Sa dvojicom pozajmljenih igrača iz banjalučkog Borca, a radi se o Bosniću i Milojeviću, još ćemo razgovarati o njihovom povratku u svoj klub i da negdje igraju više nego što su uspjeli kod nas. Iskreno, od njih dvojice smo više očekivali. Isto tako je naš najmlađi igrač Ognjen Šešlak izrazio želju da promijeni klub i ide gdje misli da će više igrati i imati kvalitetnije takmičenje. Ni njemu, naravno, nećemo stati na put, jer svako bira tamo gdje misli da će mu biti bolje. Pavel Baranov je bio prihvatio naš prijedlog o produžetku ugovora na još osamnaest mjeseci, ali se u međuvremenu predomislio i “pruženu ruku” povukao. Time je završio svoju misiju u Slogi. I na kraju, ono što nas je najviše iznenadilo, a to je da se Danilo Šipovac osjeća nezadovoljnim u klubu i želi da svoj aktuelni ugovor raskinuti. Mi nezadovoljne igrače ne želimo zadržavati, pa tako ni Danila. Sljedećih dana, a najkasnije do Nove godine, odgovorni ljudi iz kluba i Šipovac će pronaći modalitet raskida aktuelnog ugovora. Ja svim ovim navedenim igračima želim sve najbolje u nastavku karijere, a mi ćemo u sljedećoj sedmici reagovati na naše potrebe, uzimajući u obzir ove odlaske. Uglavnom, držimo se naših planova koje smo definisali ranije i početak priprema ćemo sigurno dočekati sa 24 igrača i 4 golmana. Svima koji čitaju i prate dešavanja u našem klubu, a naravno i svima drugima, koristim priliku da čestitam dolazeće praznike, poželim dobro zdravlje i sreću” – rekao je Jagodić.

Foto: Rade Šešlak/sportimladi.com

Izvor: Sportimladi

Prethodni članakKoliko treba strahovati od zlo(upotrebe) vještačke inteligencije?
Naredni članakVolkswagen se priprema za proslavu 50. rođendana Golfa