Gradska uprava u Doboju preduzima aktivnosti s ciljem sprečavanja poplava u gradu u okviru kojih se već radi na eksproprijaciji zemljišta po projektu uređenja korita rijeke Bosne koji se realizuje sa Javnom ustanovom “Vode Srpske”, rekao je gradonačelnik Boris Jerinić.

On je rekao novinarima da je završena tenderska procedura uređenja korita Liješnja i dijela rijeke Bosne procijenjene vrijednosti 3.000.000 KM.

Jerinić je naveo da je urađen betonski zid po dužini magistralnog puta koji je određeni nivo obezbijedio, riješeni su sprudovi u koritu čime je ubrzan protok rijeke Bosne kroz sam pojas grada, a u kostajničkom polju postavljeni su propusti kroz nasipe željezničke pruge.

Prema njegovim riječima, sve su to aktivnosti radi zaštite od poplava, a struka treba da odgovara na pitanja o bezbjednosti i zaštiti, a ne “razni stručnjaci po društvenim mrežama” koji izazivaju paniku kod građana.

“Da je bila kakva ugroženost što se tiče grada Doboja, krizni štab bi izašao sa informacijama”, poručio je Jerinić i naveo da Odjeljenje civlne zaštite aktivno prati vodostaj rijeke Bosne, koji je u padu.

Vodostaj rijeke Bosne u 11.30 časova iznosio je 67 centimetra i u padu je u odnosu na mjerenja u 1.00 čas kada je bio 108 centimetra.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sastanak o geološkim istraživanjima (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Uskoro počinje izgradnja spomen-parka palim borcima (FOTO)