Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da je ovaj grad multietničan, uspješan i otvoren za sve građane i investitore, te za 4. septembar najavio otvaranje nove bolnice.

On je naglasio da je Doboj uspješan zahvaljujući slozi, ali i podršci institucija svih nivoa, kao i predstavnika ovog grada koji su na inokosnim funkcijama.

Jerinić je, povodom Dana grada – 28. juna, naglasio da je za napredak ove lokalne zajednice posebno zahvalan predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću, te srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

“Raduje me što ćemo danas imati priliku i da uručimo 134 ključa za stanove za izbjegla i raseljena lica. Dakle, alternativni kolektivni smještaj se zatvara u Doboju, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i drugim institucijama Srpske, i ovo je veliki dan za grad”, izjavio je Jerinić novinarima.

On najavio i nove investicije, poput ritejl-parka.

“Ugovara treća završna faza gradske dvorane koja je u izgradnji, a grad je bogatiji i za moderan hibridni fudbalski teren u Lukama”, istakao je Jerinić.

On je zadovoljan iskazanim namjerama stranih investitora koji se iz drugih gradova vraćaju u Doboj, ali i onih iz Srbije koji će ovdje da grade.

Jerinić je ukazao i na dobru saradnju sa nevladinim organizacijama, organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, vjerskih zajednicama, te kulturno-umjetničkim društvima.

“To i jeste cilj jer jedino složni možemo dalje graditi grad Doboj!”, poručio je Jerinić.

U Doboju je danas povodom Dana grada – 28. juna održana svečana akademija kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorada Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Na svečanosti su uručene nagrade i priznanja, a u kulturnom dijelu programa nastupili su Miloš Milićević koji je kazivao rodoljubivu poeziju, Etno-grupa “Iva”, Dječiji hor “Pačići” i Srpsko crkveno pjevačko društvo “Bogoljublje”.

Dan Doboja slavi se 28. juna kao sjećanje na prvi pisani pomen grada u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Uručeno najviše priznanje grada Obrenu Petroviću
Naredni članakVRIJEME: Sutra nestabilno s kišom