Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da će objekat nove bolnice u dobojskom naselju Usora biti završen do kraja aprila.

Jerinić je rekao da je objekat završen sa građevinskog aspekta, da je oprema stigla i da još preostaje da se izvrši tehnički prijem, a nakon toga i počne sa preseljenjem iz starog objekta.

“Ovaj objekat kada obiđete i sagledate imate samo riječi hvale i možete da se divite jer je na ponos cijele Republike Srpske i Balkana. Trenutno nema modernije opremljene bolnice na Balkanu”, izjavio je Jerinić novinarima nakon obilaska objekta nove bolnice u dobojskom naselju Usora, koju po sistemu “ključ u ruke” gradi kompanija “Čajna Sinofarm internešnel korporejšn”

On je poručio da to postignuto zahvaljujući političkoj stabilnosti, subordinaciji i saradnji lokalne i republičke vlasti, uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika koji je konstantno bio uz ovaj projekat, premijera Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Ova savremena zdravstvena ustanova je ukupne bruto površine 28.078 metara kvadratnih, od čega je neto površina objekta 25.390 metara kvadratnih.

Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovani u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice.

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika iz dobojske regije Republike Srpske, federalnog Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Raspolagaće sa 468 kreveta, te medicinskim specijalističkim službama poput glavnog operacionog bloka sa četiri operacione sale, urgentnog sa operacionom salom, dijagnostičkog centra sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Položeni vijenci i cvijeće žrtvama kazamata (FOTO)
Naredni članakDOBOJ: Zvaničnici Srpske obišli novu bolnicu; Јedan od najznačajnijih projekata u zdravstvenom sistemu (FOTO)