Mladi karatisti dobojske „Sloge-Hemofarm” ostvarili su izvanredne rezultate na Prvenstvu Republike Srpske u karateu za djecu, koje je održano u Banjaluci u tehničkoj organizaciji Karate kluba „Sinđelić” Banja Luka i Karate saveza Republike Srpske.

Na takmičenju je učestvovalo 46 klubova sa 570 takmičara i 695 prijava, koji su se takmičili u tehničkoj disciplini kate pojedinačno i ekipno i u borbama pojedinačno i ekipno.

Prvenstvo Republike Srpske je ujedno bilo i kvalifikaciono za nastup na Prvenstvu BiH. Dobojski klub je zauzeo visoko osmo mjesto u generalnom plasmanu i dobio letiri prvaka Republike Srpske.

Karate klub „Sloge-Hemofarm” je na prvenstvu nastupio sa najboljim takmičarima u uzrastu od 10-13 godina, a medalje su osvojili:

  • Zlatna medalja – Kristijan Ružojčić (BORBE – dječaci 12 g. – 42kg)
  • Zlatna medalja – Leo Vukmirović (BORBE – dječaci 13 g. – 45kg)
  • Zlatna medalja – Kristijan Tadić (BORBE – dječaci 13 g. + 55kg)
  • Zlatna medalja – Bojana Tadić (BORBE – djevojčice 11 g. + 44kg)
  • Srebrna medalja – Aleksandar Božić (BORBE – dječaci 11 g. – 35kg)
  • Bronzana medalja – Nikolaj Cvjetković (BORBE – dječaci 11 g. – 45kg)
  • Bronzana medalja – Anđela Filipović (BORBE – djevojčice 10 g. – 37kg)
  • Bronzana medalja – Jelena Bajić (BORBE – djevojčice 13 g. – 39kg)
  • Bronzana medalja – Lana Janković (BORBE – djevojčice 13 g. – 44kg)

Treneri takmičarske selekcije kluba Bojan Blagojević i Bojan Tešanović, koji su na ovom Prvenstvu predvodili takmičare rekli su da su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, te istakli da je ovo prvenstvo bilo dobra uvertira i provjera forme takmičara za predstojeće Prvenstvo BiH u Zenici, na kojem takođe očekuju dobre rezultate i plasman pojedinih takmičara na Balkansko prvenstvo u Istanbulu (Turska).

Pored Prvesntva Republike Srpske za djecu, starije takmičarske selekcije kluba kadeti, juniori i U-21 nastupali su na jednim od najjačih turnira u Evropi u Bratislavi, gdje je nastupilo 3.700 takmičara iz 40 zemalja svijeta i na Zlatnom pojasu Čačka (Srbija) u sklopu Regionalnog karate saveza BMSiP. Karatistkinja Natalija Brkić u Čačku je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

Ova takmičenja su karatistima Sloge poslužila kao pripremni period pred nastup na Prvenstvu Republike Srpske i Prvenstvu BiH.

Foto: Ustupljene fotografije

RTV Doboj

Prethodni članakIRBRS organizuje Investicioni forum u Istanbulu
Naredni članakDOBOJ: Uhapšena osumnjičena lica za krađu iz federalne opštine Doboj Jug