Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora, većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavljaju praznima i bez nadzora. Od juna do avgusta mjeseca prošle godine policijski službenici Policijske uprave Doboj evidentirali su osam krivičnih djela teške krađe, dok su u istom periodu 2022. godine evidentirana 33 navedena krivična djela, što predstavlja smanjenje od 75,8 odsto.

Novac, zlatni nakit i druge dragocjenosti u iznosu većem od 800.00KM otuđeni su iz kuća i stanova vlasnika koji su u navedenom periodu boravili na godišnjim odmorima tokom 2022. godine. Prije odlaska na godišnji odmor vrlo je važno zaštititi svoju imovinu apeluju
iz dobojske policije.

Ono što ohrabruje jeste činjenica da Dobojlije sve češće osiguravaju svoju imovinu kod nekih od osiguravajućih kuća. Oni koji se nisu osigurali ili obezbijedili svoju imovinu video nadzorom kažu da svoje domove ostavljaju na čuvanje osobama od povjerenja.

Iz dobojske policije poručuju građanima da ukoliko uoče neobične situacije ili sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u svojoj zgradi, u blizini kuće, na parkingu ili uneposrednom okruženju, odmah pozovu policiju na besplatan dežurni broj 122. Poziv može biti i anononiman.

Opđirnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Uhapšen zbog vožnje pod dejstvom narkotika
Naredni članakDodik: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilna (VIDEO)