Hor dobojske Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” pobijedio je na 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola Srpske za horove, orkestre, solo izvođače, klavirski duo i flaute.

Dirigent hora LJubica Timanović rekla je novinarima da su se na takmičenju u Banjaluci od 3. do 5. aprila predstavili sa četiri kompozicije, i da je nagrada rezultat kontinuiranog rada sa djecom s obzirom na to da su na prošlogodišnjem takmičenju osvojili drugo mjesto.

“Primijetili smo trend da dječiji horovi danas izvode pjesme uz matricu, ali ne svi. Veliki broj horova izvodi etno-muziku, nešto što nije toliko prilagođeno dječijem glasu”, ukazala je Timanovićeva.

Kao nagradu mališinima za ostvareni rezultat, ona je najavila da je u planu da se hor prijavi na još takmičarskih festivala.

Nikolina Panić, koja je u horu dvije godine, kaže da zbog dobrih priprema nije bilo nervoze tokom nastupa, a Pavla Jeftić je zbog višeglasja kao najzahtjevniju kompoziciju izdvojila Mokranjčevu “Na ranilu”.

Jovan Rašković istakao je da je član hora jer voli da pjeva, ali da su pripreme zahtjevne i uz česta ponavljanja kompozicije ako se uoči i najmanja greška tokom izvođenja.

Na republičkom takmičenju zapažene rezultate ostvarili su i Lazar Blagojević kao pobjednik kategorije u disciplini harmonika, Isidora Vukojević osvojila je prvu nagradu u disciplini klavir, te Ivona i Viktor Vukojević u disciplini klavirski duo.

Đurđina Bahnan osvojila je drugu nagradu u disciplini klavir, a Tina Lazić u disciplini harmonika.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Državljani Slovenije plaćali falsifikovanim novčanicama od 200 evra
Naredni članakDOBOJ: Iz saobraćaja isključeno 36 tehnički neispravnih vozila