U srcu Republike Srpske, u gradu Doboju, desiće se istorijski događaj koji obećava novu dimenziju u svijetu badmintona u Bosni i Hercegovini. Badminton klub „Sertini” Doboj čije je osnivanje u avgustu 2022. godine već značajno uticalo na razvoj ovog sporta u regiji, 2, marta sa početkom u 16 časova u dvorani dobojske Medicinske škole, biće domaćin izuzetne posjete – Milana i Milice Barbir, velikih imena badmintona iz Srbije.

Milan Barbir, kao glavni trener reprezentacije Srbije u badmintonu, i Milica Barbir, predsjednica Badminton kluba Novi Sad nisu samo nosioci znanja i iskustva, već i ambasadori razvoja badmintona na međunarodnom nivou. Njihov doprinos uključuje edukaciju i profesionalni razvoj sportista i trenera, kao i promociju para-badmintona, što je potvrđeno njihovim učešćem na prestižnim događajima poput RSL BEC Para Badminton 2023 i BEC Membership Exchange Programa u Parizu.

Ova posjeta nije samo simbolična, već ima konkretan cilj –  dogovor oko organizacije Badminton kampa u Doboju sskoro tj. dok se stvore adekvatni uslovi. Kamp će biti mjesto susreta, učenja i razmjene iskustava za mlade i nadolazeće talente, kao i trenere iz regije. Dodatno, planirana je i posjeta velikom Badminton kampu u Karatašu kod Kladova, što dodatno potvrđuje ozbiljnost i značaj ove posjete.

Ovaj događaj predstavlja ključni trenutak u razvoju badmintona u Bosni i Hercegovini, naglašavajući važnost međunarodne saradnje i razmjene znanja u sportu. Milan i Milica Barbir svojim prisustvom donose novi badminton smash u Doboj, otvarajući vrata novim mogućnostima i inspiracijom za generacije koje dolaze.

Da ujedno pomenemo Milica Barbir (rođ. Simić), rođena 14. jula 1993. godine u Peći je istaknuta srpska badminton igračica koja trenutno živi u Novom Sadu. Počela je igrati badminton još u osnovnoj školi i od 2007. godine je članica nacionalnog tima. Simićeva je devet puta uzastopno bila državna prvakinja Srbije sa preko 21 državnom titulom u različitim kategorijama, što pokazuje njen talenat i posvećenost ovom sportu, a bila je član Olimpijskog tima.

U srcu Republike Srpske zasijaće nova priča badmintona, a ovaj događaj će biti upamćen kao prekretnica u sportskom životu regije. Badminton klub „Sertini” Doboj stoji u centru ovog istorijskog momenta, dokaz da su strast, posvećenost i međunarodna saradnja ključevi uspjeha u svijetu sporta.

Detaljnije o Badminton kampu Karataš kod Kladova u Republici Srbiji

Badminton kamp Karataš, lociran u opštini Kladovo u Republici Srbiji je poznat kao destinacija specijalizovana za sportske pripreme. Kamp je u funkciji skoro pet decenija i raspolaže sa smještajnim kapacitetima od 350 mjesta, uključujući dvokrevetne i trokrevetne sobe, šest paviljona, devet apartmana i osam osmokrevetnih bungalova, koji su arhitektonski prilagođeni lokalnom okruženju.

Međunarodni badminton kamp Karataš, održavan već 23 puta, okuplja najbolje i perspektivne badminton igrače. Kamp je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a organizovan od strane Badminton saveza Srbije. Pored treninga, učesnici kampa imaju priliku za edukativne sesije, video analize i kurseve. Značajno je istaći i učešće internacionalnih učesnika, što dodatno naglašava međunarodni karakter kampa.

Sportski kamp Karataš ima i odličnu infrastrukturu za različite sportove, sa otvorenim i zatvorenim sportskim objektima, uključujući košarku, fudbal, tenis, bazen, halu, teretanu, streljanu, kuglanu, salu za balet i vještačku stijenu za sportsko penjanje. Pored sportskih, kamp nudi i raznovrsne smještajne kapacitete, kao i restoran prilagođen potrebama sportista.

Planirana je i sveobuhvatna revitalizacija i proširenje kapaciteta kampa, kako bi se unaprijedili uslovi za sportske aktivnosti i smještaj sportista.

????????????????????????????????????

Foto: Badminton klub „Sertini” Doboj

RTV Doboj

Prethodni članakVRIJEME: Sutra ujutru oblačno, tokom dana razvedravanje
Naredni članakDOBOJ: Rukometaši Sloge slavili protiv Konjuha