Uprkos nabujaloj i mutnoj Bosni,  šezdesettrogodišnji Branislav Nikić Gera izveo je tradicionalni Bogojavljenski skok s Željezničkog mosta u Doboju.

Prije  skoka, Gera se prekrstio i zahvalio Bogu na zdravlju. Nakon uspješno izvedene misije, građani koji su se i danas okupili na mostu, da se po ko zna koji put uvjere u Gerinu hrabrost,  Dobojliju su nagradili aplauzom.

Bosna je rođena sa mnom, ja sam rođen sa Bosnom, ne plašim se skoka ni kada uslovi nisu zadovoljavajući, srce mi je puno kada vidim ovoliku podršku, izjavio je Gera za RTV Doboj, po izlasku iz rijeke, za koju u šali kaže da ne može biti mutnija od njega.

Gero je jedini dobojski skakač u vodu koji se ovom aktivnošću bavi iz hobija oko četrdeset godina. Iako je prije dvije godine najavio da će taj hobi prepustiti mlađim generacijama, odlučio je da se još ne preda.

Do kada ću da skačem, ne znam. Možda je i ovo bio oproštajni skok, ali nikad ne reci nikad, tako da me možda  ponovo vidite,  kako skačem s ovog mjesta, zaključio je Gera, koji se nakog uspješno završenog posla uputio u njemu omiljen lokal, kako bi se zagrijao, i možda već započeo pripreme za sljedeći podvig.

RTV Doboj
Bojana Lugonjić

Prethodni članakVremenska prognoza za vikend
Naredni članakDoboj: Sudar dva vozila, saobraćaj trenutno obustavljen (Foto)