Bliži se kraj godine i sve aktuelnije je pitanje kako dočekati Novu godinu. Koncerti ili dobra zabava u nekom od ugostiteljskih objekata? Doček na otvorenom ili kućna atmosfera? Ima i onih koji će otputovati van granica zemlje i uputiti se na atraktivne destinacije. Raspitali smo se gdje će Dobojlije dočekati Novu 2024.

Za nekoliko dana počinje i četvrta po redu „Zimska čarolija” u našem gradu. I ovoga puta sve one koji posjete park tokom trajanja „Zimske čarolije” očekuje bogat sadržaj – klizalište na otvorenom, zimske kućice sa raznovrsnom ponudom, od hrane i pića do ukrasa i još mnogo toga, naročito za one najmlađe. Ove godine na javni poziv prijavilo se više od 30 zainteresovanih izlagača i ugostitelja. Inače, zakup kućica se ne
naplaćuje.

Smještajni kapaciteti se popunjavaju. U hotelu imaju još nekoliko slobodnih mjesta. Gosti dolaze iz svih krajeva Srpske, ali ih ima i iz Srbije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

Ima i onih građana koji će da otputuju van granica naše zemlje. Najčešći izbor je Budva, a da Novu godinu dočekaju u ovom crnogorskom gradu bili su najzainteresovaniji oni nešto mlađi. I planina je i ove godine vrlo atraktivna za doček Novu godine. Najveći interes vlada za olimpijsku ljepoticu Jahorinu i Zlatibor.

„Zimska čarolija” u Parku narodnih heroja će trajati od 22. decembra do 14. januara 2024. Osim međunarodne i dječije Nove godine u sklopu Čarolije biće organizovana proslava 9. jaunara Dana Republike Srpske, kao i doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDodik: Intervencionizam je učinio BiH nefunkcionalnom i nemogućom
Naredni članakVišković: Do kraja godine novi zakon o medijima