Članovi Teniskog kluba “Doboj” Sara Tripić i Adian Kurtćehajić teniski su prvaci BiH u kategoriji do 12 godina.

Tripićeva i Kurtćehajić, koji su i pobjednici Zimskog prvenstva BiH, bili su najbolji u svojoj kategoriji na nedavno održanom prvenstvu BiH u Tuzli.

Trener Denis Spahić za njih dvoje kaže da apsolutno dominiraju u svojoj kategoriji i da su osvojili sve turnire u teniskom kalendaru BiH.

On je rekao novinarima da dobojski klub može da se pohvali izuzetnim rezultatima, izdvojivši uspjeh Nikoline Kovačević /15/, trenutno treće igračice u BiH do 16 godina koja je proteklog vikenda bila najbolja na Prvenstvu BiH za igrače do 18 godina, koje je održano u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, mnogo se očekuje i od igrača poput Nikše Smiljanića, Filipa i Jovane Jeftić, Viktora DŽigumovića.

“To su marljiva i istrajna djeca, zaista su svoje vrijeme posvetili tenisu”, izjavio je Spahić, koji je kao trener formirao mnoge teniske talente poput Marka Maksimovića, pobjednika 2021. godine na završnom evropskom Mastersu u Monte Karlu za igrače do 16 godina.

Sekretar Teniskog kluba “Doboj” Dragan Dragičević rekao je da je ovo jedini klub u BiH koji organizuje dva međunarodna turnira i jedan evropski, kroz koje prođe više od 500 takmičara iz gotovo cijelog svijeta.

On je podsjetio da je u Doboju u maju održan 17. ITF turnir “Doboj open 2024” čiji je nagradni fond bio 15.000 dolara, koji je u singlu osvojio Francuz Lilijan Marmus, a u dublu hrvatski par Marino Jakić i Mili Poljičak.

“Već od 14. do 16. juna organizujemo 10. prvenstvo veterana `Memorijal Milenko Panić`”, najavio je Dragičević i dodao da će od 24. do 29. juna biti održan 4. “ITF juniors tur J5”.

Takmičenje u kategoriji “Tenis Jurop” biće održano od 2. do 8. septembra.

“Tenis u Doboju nije više samo lokalna sportska priča već ima i republički značaj, uz prateći turistički potencijal. Bilo bi mnogo lakše da postoji više sluha za ove događaje”, ocijenio je Dragičević.

Foto: Facebook/Teniski klub Doboj/rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakMilunović: 13 kvartala uzastopno imamo rast BDP-a i to pokazuje kontinuitet
Naredni članakDOBOJ: Željezničar šampion RFL RS Centar; Posljednju utakmicu počeo sa čak 9 igrača rođenih u ovom vijeku, naredne sezone na Zapadu 2. Lige RS! (FOTO/VIDEO)