Dnevni centar pri Osnovnoj školi /OŠ/ “Milan Rakić” u Bukovici Velikoj kod Doboja, za čiju gradnju je Vlada Srbije donirala 100.000 evra, a za opremanje Vlada Bugarske 45.000 KM, trebalo bi da počne sa radom ove godine.

Direktor škole Stanislav Nakić rekao je novinarima da će objekat biti otvoren nakon što bude završeno opremanje i kompletirana neophodna dokumentacija.

On je naveo da dnevni centar ima dvije standardne učionice za djecu sa poteškoćama u razvoju, jednu za obdanište, kuhinju, trpezariju, mokri čvor, dva ulaza prilagođena djeci, travnato i betonsko igralište, te parking prostor.

Koordinator projekta izgradnje dnevnog centra Stana Kujundžić rekla je da je objekat izgrađen u septembru 2020. godine sredstvima Vlade Srbije od 100.000 evra, a djelimično opremljen grantom Vlade Bugarske od 45.000 KM.

Prema njenim riječima sredstvima tog granta opremljene su tri učionice i dvorište, a za opremanje trpezarije i kuhinje nedostaje još oko 15.000 KM.

“Prostor za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju sastoji se od radnog dijela i dijela za rekreaciju ili senzorne sobe. Nabavili smo taktilne diskove, lampu sa mjehurićima, optička svjetlosna vlakna koja treba da podstaknu njihovu motoričku i čulnu percepciju”, navela je Kujundžićeva.

Ona je dodala da je kapacitet vrtićkog smještaja do dvadesetoro djece uzrasta od tri do pet godina.

Nakon dobijanja neophodnih dozvola za rad objekta biće raspisan konkurs za prijem mališana.

Učiteljica Ankica Ćelić kaže da je u predškolski program, koji će trajati od 1. marta do 31. maja, upisano dvadesetak budućih prvačića.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je izgradnja objekta dnevnog centra pri OŠ “Milan Rakić” aktivnost Gradske uprave usmjerena na to da se podjednako razvijaju urbani i ruralni dijelovi ove lokalne zajednice na korist djece i roditelja, u ovom slučaju krnjinskog kraja.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakTegeltija: Јednoglasno utvrđeni prijedlozi za novo rukovodstvo OBA
Naredni članakBukejlović zadovoljan radom kazneno-popravnih ustanova, sutra u posjeti Foči