Posljednjih petnaest godina KK „FinDo“ za vrijeme školskog raspusta na sportskim terenima ovog kluba organizuje veliki broj sportskih manifestacija. I ovoga ljeta i raspusta neće odmarati. Od početka raspusta organizovano je nekoliko sportskih aktivnosti, a trenutno se na istim realizuje jedan edukativan i veoma interesantan košarkaški projekat regije Doboj pod nazivom „Desetodnevni trenažni proces košarkaša: KK „FinDo“ – Kouč Rufi“. Trenažni proces traje od 02.07. do 12.07. a osmislio ga je i sproveo u djelo mladi, ali dugogodišnji trener Vladan Ružela.

Projekat je kvalitetno i stručno isplaniran, a cilj projekta je tehničko-taktičko usavršavanje igrača koji za vrijeme takmičarske pauze žele da se unapređuju i košarkaški nadograđuju. U planiranih trenažnih 10 dana se radi dva treninga dnevno (jutarnji i večernji). Pažnja je usmjerena na različite tehničko-taktičke elemente košarke: šut, driblinge, polaske u dribling, dodavanja, kretanja bez i sa loptom, zaustavljanja, finte i na sve ostalo što je potrebno da bi se postao profesionalni košarkaš.

Do kraja trenažnog procesa su ostala još četiri dana, a u tim trenažnim danima su planirana takmičenja u slobodnim bacanjima, šutu za 3 poena i igri 1 na 1. U ovom sportskom kolektivu su ponosni na trenera Rufija, kao i na ostale članove kluba i igrače koji su podržali i pomogli u realizaciji ovog projekta. Poručuju da se ovdje neće zaustaviti. U planu je još dosta sportskih aktivnosti na „FinDo“ terenima. Svi zainteresovani mogu da se pridruže, jer su ističu, oni uvijek sportski aktivni i kreativni.

Foto: KK „FinDo” Doboj

RTV Doboj

Prethodni članakNa današnji dan preminuo Meša Selimović
Naredni članakDodik: Kina može doprinijeti novom poretku zasnovanom na ravnopravnom odnosu