Kvalifikacionim mečevima u Doboju danas počinje teniski ITF fjučers turnir “Doboj open 2021”, čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Direktor turnira Dragan Dragičević rekao je Srni da u kvalifikacijama nastupa 46 tenisera, od kojih će prvih osam učestvovati u glavnom turniru sa 32 tenisera u singlu, te 16 u dublu.

“Na glavnom turniru učestvuje osam takmičara iz kvalifikacija, četiri sa pozivnicima organizatora, a preostali po svom rangu”, pojasnio je Dragičević.

On je istakao da je ovogodišnji, 14. po redu turnir, jedan od najjačih do sada i da se prijavio veliki broj kvalitetnih takmičara, s obzirom na to da su zbog situacije sa virusom korona u svijetu otkazani brojni turniri, a igračima su potrebni ATP bodovi.

“Pobjedniku će pripasti 15 ATP bodova, plus dodatna tri ako je do pobjede došao iz kvalifikacija”, rekao je Dragičević.

Mečevi glavnog turnira počinju u utorak, 13. jula, za 17. jul je predviđeno finale dubla, a za 18. jul finale singla.

Nosilac glavne grupe je Zombor Piroš iz Mađarske kao 420. igrač na ATP listi, dok će kao drugi nosilac BiH predstavljati Aldin Šetkić, koji je 435. na ATP listi.

Zbog postignutih rezultata, u glavnu grupu je direktno pozvan i Dobojlija Andrej Nedić, koji je juniorski i seniorski prvak BiH.

Dragičević je naveo da u kvalifikacionim mečevima učestvuje i član Teniskog kluba Doboj Marko Maksimović.

On je rekao da je zadovoljan odzivom na turniru, jer osim takmičara iz zemalja regiona, učestvuju i teniseri iz Rusije, Čilea, Kanade, Velike Britanije, Indije, Izraela, Irana.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, osim rukometnog turnira TV šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Australijski teniser Kristofer O`Konel pobjednik je 13. ITF fjučers turnira “Doboj open 2019”.

Generalni sponzor turnira je grad Doboj, a zlatni pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Foto: Screenshot/Youtube/

Izvor: SRNA

Prethodni članakSPC sutra proslavlja Petrovdan
Naredni članakNigerijci sa 20 trojki šokirali NBA zvijezde (VIDEO)