Srpska pravoslavna crkva i vjernici proslavili su Svetog velikomučenika Prokopija. I u crkvi u Kostajnici okupio se vjerni narod, kako bi zajedničkom molitvom obilježio hramovnu slavu. Prošle godine episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je freskopis i temelje novog Svetosavskog doma u porti crkve.  Izgradnju doma finasirali su Grad Doboj i parohijani.

– Ove godine navršava se petnaest godina od osnivanja hrama Svetog velikomučenika Prokopija. Osvećenje freskopisa je završeno. Privodimo kraju završetke na izgradnji Svetosavskog doma, uskoro bi trebalo da ga pokrijemo. Ostaje nam onda da u narednom periodu završimo unutrašnje radove– rekao je Branko Cvjetković, protojerej.

Branko Cvjetković, protojerej

Ovogodišnji kum slave bio je mještanin Nikola Milićević.

Jedna od ljepših građevina koja se gradi u Kostajnici je Svetosavski dom. Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Borisu Jeriniću na pomoći u izgradnji Svetosavskog doma– izjavio je Nikola Milićević, mještanin Kostajnice.

Nikola Milićević, mještanin Kostajnice

Nakon molitve i trokratnog ophoda oko hrama prelomljen je slavski kolač, nakon koga je uslijedio svečani ručak i to upravo u novoizgrađenom Svetosavskom domu.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: 4. Likovna kolonija „Krčmarica” od 24. do 30. jula
Naredni članakPotpisan sporazum o digitalizaciji Miroslavljevog jevanđelja