Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije u Doboju upoznati su o usvojenim planovima grada za ovu godinu koji se tiču odbrane od poplava, sprovođenja mjera zaštite i spasavanja od požara na otvorenom, od većih snježnih padavina, te pripreme i sprovođenja mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa.

Zamjenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Slavko Kovačević rekao je novinarima da Vlada Republike Srpske donosi svoja četiri plana aktivnosti i u skladu s tim nadležno gradsko Odjeljenje civilne zaštite izradilo je sva četiri plana koja usvaja gradonačelnik, a nakon toga se o njima upoznaju članovi Gradskog štaba.

On kaže da su članovi Štaba na prvoj ovogodišnjoj sjednici upoznati o tome da je kod jedne odstrijeljene divlje svinje na području Doboja registrovana afrička kuga svinja, kao i da su preduzete neophodne mjere u tom slučaju.

Kovačević je naveo da su zimske službe spremne da intervenišu, ali da snježne padavine nisu na tom nivou da ugrožavaju saobraćaj.

Izvršni direktor terenskih operacija “Elektro Doboja” Zoran Blagojević izjavio je da je snabdijevanje električnom energijom svih 107.000 kupaca uredno.

“Direktor preduzeća izdao je naredbu o povećanoj pripravnosti i to su redovne aktivnosti u zimskom periodu”, naveo je Blagojević i dodao da su određena dežurstva.

On je rekao da trenutno nema ispada napona dalekovoda od 10 i 35 kilovolta, kao ni na niskoj mreži, izuzev u sporadičnim slučajeva. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor. SRNA

Prethodni članakVulić: U BiH neophodno vratiti demokratiju i osloboditi je ropstva od OHR-a
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 24. januar