Gostujući u emisiji „Aktuelno u Doboju“ , koja se u programu Radio-televizije Doboj emituje od ponedjeljka,  gradonačelnik Doboja Obren Petrović i njegov zamjenik Nebojša Marić, osvrnuli su se na trenutna dešavanja u gradu, kao i poslednje zasjedanje lokalnog parlamenta.

Gradonačelnik je rekao da je situacija u Skupštini, u kojoj Srpska demokratska stranka ( SDS ) ima većinu, vrlo nepovoljna. Takvo stanje, Petrović kaže, prouzrokovano je neslaganjem u stavovima između pozicionih i opozicionih odbornika, tj. između Grada i Vlade RS.

„Sigurno da je opozicija u većoj prednosti bez ozbira što ima manje odbornika, jer ima vlast na nivou Republike, samim tim i snagu sa kojom može da upravlja i ovim gradom . Trudimo se da svojim odlukama omogućimo bolje punjenje budžeta, u koji  godinama nema priliva novca od koncesionih naknada i poreza, na što smo više puta ukazivali. Nadu za izlazak iz takve situacije vidimo u tome da uspostavimo dobre odnose sa Vladom RS“, izjavio je Petrović.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciju u Doboju, gradonačelnik je izrazio zabrinutost, jer se približavanjem izbora,  kako kaže,  sve češće spominju i likvidacije političara.

„Prije mjesec dana sam ukazao na situaciju u kojoj određeni mediji pripremaju linč na Doboj, povod za to daje nekažnjavenje ubice Branislava Garića. Ukoliko se to nastavi, biću primoran da kao gradonačelnik ili predsjednik stranke povučem određene poteze, bolje i da se neke stvari povuku nego da opet neko pogine“,  istakao je prvi čovjek grada, napomenuvši da će 26.aprila, na godišnjicu ubistva potpredsjednika tadašnje Skupštine opštine Doboj, u gradu biti održani protesti.

Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja, naveo je da grad duže vrijeme ima problema  sa otimanjem ne samo poslovnih prostora i garaža, već i zemljišta.

„Veliki dio zemljišta je otet od grada, dio smo uspjeli tužbama da vratimo, a na onim parcelama na kojima su sagrađeni objekti, nismo uspjeli, kazao je Marić, obrazlozivši dokle se stiglo sa ostalim sudskim odlukama protiv grada.

 Gostujući u emisiji „Aktuelno u Doboju“ čelni ljudi grada dotakli su se i dešavanja u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“,  koja je u poslednje vrijeme u žiži interesovanja zbog izjave gradonačelnika da u toj obrazovnoj ustanovi postoji međunacionalna netrpeljivost među učenicima, a govoreno je i o novim infrastrukturnih ulaganjima , zbog čega je na poslednjoj sjednici usvojena odluka o kreditnom zaduženju u iznosu od pet i po miliona maraka.

Cijeli razgovor možete pogledati večeras u emisiji „Aktuelno u Doboju“ u 21:05h.

RTV Doboj

Prethodni članakDoboj: Duga Ideal d.o.o. raspisuje oglas za prijem u radni odnos !
Naredni članakFAIR PLAY LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA: Završnica u Osječanima i Tesliću