ДОБОЈ, 14. ЈУНА /СРНА/ - Начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Добој Драган Сушић, начелник Сектора полиције ПУ Добој Боро Зарић и замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић на конференцији за новинаре.

Na području Policijske uprave Doboj tokom maja evidentirano je 79 krivičnih djela i 72 saobraćajne nezgode, kao i lani, dok je broj narušavanja javnog reda i mira smanjen za 21,7 odsto, saopštili su danas predstavnici ove uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić i zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić bezbjednosnu situaciju ocijenili su zadovoljavajućom.

Sušić je naveo da je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela 96,2 odsto, te da je tokom maja evidentirano 66 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od kojih je najzastupljeniji imovinski – 31.

Nadležnom tužilaštvu podnesena su 62 izvještaja o izvršenim krivičnim djelima protiv 83 lica, od kojih su 22 povratnici u izvršenju i jedan maloljetnik.

Tokom maja otkriveno je šest krivičnih djela privrednog kriminaliteta, u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od 11.115 KM, a ostvarena protivpravna imovinska korist od 126.945 KM.

Načelnik Sektora policije Boro Zarić rekao da su u maju evidentirane 72 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice poginulo, teže povrijeđeno sedam, a lakše 59 osoba.

Iz saobraćaja je isključeno 67 vozilo, i to 43 zbog tehničke neispravnosti vozila, kao i 418 vozača među kojima 349 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja izdat je 21 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i uručen 3.351 prekršajni nalog.

Tokom maja evidentirano je 47 prekršaja javnog reda i mira, što je za 21,7 odsto manje nego u posmatranom periodu lani, zbog kojih je šest lica uhapšeno. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Dom zdravlja obilježio Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. jun (VIDEO)
Naredni članakDodik: Paradigma BiH – srdačan zagrljaj lažnog Šmita i Heleza