Bolnica “Sveti apostol Luka” redovno izmiruje sve obaveze na osnovu poreza i doprinosa, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi odakle ističu da se ukupan poreski dug nije povećavao.

Iz Bolnice su naveli da obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja redovno izmiruju, počevši od 1. januara 2020. godine do danas.

“U tom pogledu, osnovni dug za poreze i doprinose nije se povećavao, a eventualne korekcije duga nastaju zbog obračuna zateznih kamata i troškova prinudne naplate od Poreske uprave Republike Srpske na obaveze za poreze i doprinose koji su nastali od 2012. do 31. decembra 2019. godine”, pojasnili su iz dobojske Bolnice.

Usaglašavanjem stanja sa Poreskom upravom Republike Srpske ukupan iznos poreskog duga za Bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju iznosi 36.417.893 KM, što je potvrđeno Uvjerenjem Područnog centra Poreske uprave Republike Srpske u Doboju od 11. avgusta.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakUbjedljiv poraz Sloge Meridian u Banjaluci
Naredni članakDOBOJ: Poljoprivrednicima predstavljen jednostavniji način prijave za dodjelu sredstava za nabavku mašina i opreme (FOTO)