Most u naselju Maričići, koji povezuje 11 srpskih naselja sa Vozućom i Manastirom Sveta Trojica – Vozućica, oštećen je usljed dotrajalosti i dugogodišnje nebrige lokalnih vlasti grada Zavidovića, izjavio je predsjednik Zavičajnog udruženja Zavidovićani sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević.

Blagojević je rekao da su oštećeni drveni elementi mosta koji su istruli i da je bilo pitanje vremena kada će oštećenje nastati usljed dugodišnje nebrige vlasti u Zavidovićima koja je ignorisala brojne zahtjeve za njegovom sanacijom.

– Most na Vozućici je veoma značajan za 11 sela, odnosno zaselaka koje povezuje sa Vozućom, a važan je i za prilaz Manastiru Sveta Trojica i groblju – izjavio je Blagojević.

On je poručio da je održavanje putne komunikacije u nadležnosti Gradske uprave Zavidovića koja je trebala obnoviti most.

– Mi smo o tome više puta upoznali gradonačelnika Hašima Mujanovića, kao i o nekoliko klizišta na potezu od Vozuće do Manastira koja dovode u pitanje samo saobraćanje – izjavio je Blagojević za Srnu.

On je istakao da je Zavičajno udruženje “Zavidovićani” konkurisalo kod nadležnog federalnog ministarstva za rekonstrukciju navedene dionice i da čekaju odgovor.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Željeznice Republike Srpske: Od 26. marta do 1. aprila radovi na putnom prelazu u Boljaniću
Naredni članakCvijanović: Odnosi sa Kinom – primjer pravih prijateljskih relacija i uspješne saradnje