U proteklih pet godina, ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping neumorno je radio na jačanju veza između Kine i Bosne i Hercegovine. Njegova posvećenost, diplomatska vještina i vizionarstvo ostavili su dubok i trajan uticaj na bilateralne odnose između naših zemalja.

Danas, dok se spremamo oprostiti od ambasadora Pinga, osjećamo ponos i zahvalnost za sve što je postignuto tokom njegovog mandata. Njegova prisutnost na završnoj ceremoniji i prezentaciji učinjenog u proteklim godinama nije samo pokazatelj njegove predanosti, već i prilika da se izrazi duboko poštovanje i priznanje za njegov rad.

“Ambasador odlazi dalje, ali prijateljstvo ostaje vječno”, ističe se u izjavi Badminton kluba „Sertini” Doboj, koji je tokom Pingovog mandata bio partner u promociji sportskih, kulturnih i obrazovnih veza između dviju zemalja.

-“Naš mali klub će nastaviti saradnju sa Ambasadom Kine i u narednom periodu, sa timom koji vjeruje u naš rad i prijateljstvo”, dodaje se uz izraze zahvalnosti za podršku i saradnju – rekao je Dario Milačak

Ambasador Ping ostavlja iza sebe naslijeđe izvanredne saradnje i razumijevanja između naših naroda. Njegova vizija, mudrost i srdačnost obogatili su našu zajednicu i postavili čvrste temelje za buduće projekte i inicijative.

Dok se oproštamo od ambasadora Pinga, želimo mu sve najbolje u njegovim budućim podvizima. Neka prijateljstvo i saradnja između Kine i Bosne i Hercegovine nastave cvjetati, baš kao što su to činili pod njegovim vođstvom.

Foto: Badminton klub „Sertini” Doboj

RTV Doboj

Prethodni članakSloga Meridian i Velež remizirali bez golova
Naredni članakDjeca porijeklom iz Republike Srpske u srpskom pozoristu u Čikagu izvela prvu predstavu (FOTO/VIDEO)