Juče je završen još jedan iz serije dječjih fudbalskih turnira 6.RUDANKA KUP! Turnir ove godine nosi i naziv 70.GODINA FUDBALA U RUDANCI! Tačno prije sedam decenija u Rudanci (Velika Bukovica) je osnovan prvi fudbalski klub.

Na jučerašnjem turniru su učestvovali igrači 2012.godište. Zlatne medalje su osvojili maglajski fudbaleri iz ŠF Sportino MA. Drugo mjesto je pripalo srbačkoj Slogi, treće tešanjskom Tošku a četvrto Tempu iz Zenice.

Na turniru se moglo vidjeti mnogo lijepih fudbalskih poteza, a sve utakmice su bile sa mnogo pozitivne energije i lijepe za gledati.

Nebojša Kuzmić iz ŠF Rudanka i organizator turnira, još jednom je naglasio da su turniri pozivnog karaktera zbog tačno planiranog broja ekipa. Takođe je rekao da zbog pandemije nije mogao biti ljetni turnir u organizaciji ŠF Rudanka ali da se nada da će na ljeto sledeće godine turnir okupiti već uobičajen broj od 120 ekipa iz šest država.

Protekla dva vikenda RUDANKA KUP je održan za godišta 2011 i 2012. Kuzmić je najavio da ubrzo slijedi nastavak turnira sa još mlađim godištima igrača.

Foto: sportimladi.com

Video: YouTube/Sport i mladi

Izvor: Internet portal – Sport i mladi

Prethodni članakTegeltija: Poštovanje Dejtona – rješenje za nesmetano funkcionisanje BiH
Naredni članakRusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH