Rok za prijavu za projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, produžen je do petka, 23. februara, rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.

On je naveo da se do prethodno predviđenog roka, odnosno do juče prijavilo 12 lokalnih zajednica iz Srpske koje će po planu za sad ugostiti oko 550 srpskih osnovaca i 50 prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije.

Prijavili su se Gradiška, Trebinje, Bijeljina, Prijedor, Zvornik, Šamac Vlasenica, Bratunac, Istočno Novo Sarajevo, Brod, Prnjavor i Čelinac.

– Više lokalnih zajednica – Modriča, Teslić, Sokolac, Istočna Ilidža, Pale… izrazilo je želju da učestvuje u projektu, ali da treba da produžimo rok za prijavu sedam dana radi sprovođenja ankete po osnovnim školama o tome koje porodice su spremne da prihvate djecu sa Kosmeta od 22. do 29. juna – rekao je Arlov.

On je dodao da ga posebno raduje to što su među sigurnim učesnicima Zvornik i Bratunac, dvije nove lokalne zajednice koje prvi put učestvuju u projektu.

Arlov je podsjetio da sedmu godinu zaredom dolaze djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju, korisnici Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” Kosovska Mitrovica, koji su gosti Odbora, a biće zajedno sa svojim pratiocima smješteni u Centar “Zaštiti me” u Banjaluci.

On je zahvalio svima koji su izrazili želju da učestvuju u projektu, te za podršku Ministarstvu prosvjete i kulture, Vladi Srpske i drugim instucijama i sponzorima.

– U Republici Srpskoj do sada je boravilo više od 7.000 srpskih osnovaca u pratnji oko 650 prosvjetnih radnika iz više od 60 osnovnih škola sa Kosova i Metohije – naveo je Arlov, napominjući da će se konačan broj učesnika u projektu znati 23. februara.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSatler: Proces pristupanja EU dvosmjerna ulica
Naredni članakDOBOJ: Uhapšeno lice iz Tešnja koje je pokušalo mitom da izbjegne test na drogu