Najbolji teniser svijeta Novak Đoković otputovao je na Olimpijske igre u Tokio sa samo jednom željom a to je da se bori za zlato.

Đokovića su u Јapan ispratili brojni predstavnici medija a na kraju je ispraćen uz himnu “Bože pravde“ sa željom da se ona čuje i u Tokiju.

– Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najljepši momenti koje možete da doživite. Rijetki su momenti kada mogu da učestvujem u timskom takmičenju. Kod nas je to Dejvis koji sam imao sreće da osvojim, ATP kup, nedostaje olimpijsko zlato. Imam najviše ambicije, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još prije početka sezone – četiri Grend slema i OI. Јeste zgusnut raspored, ali moram da se borim, spremio sam se kvalitetno – istakao je Đoković

Srpski teniser ističe da su Olimpijske igre specifične.

– Taj osećaj koji doživite na Olimpijskim igrama je poseban. Predstavnik ste svoje zemlje. Drugo, takmičite se sa najboljim sportistima. Ono što Olimpijske igre razlikuje od ostalih je činjenica da ste u Selu sa sportistima iz svih zemalja i sportova i možete da dijelite sve sa njima. Nastojao sam da izvučem najbolje iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Јa imam više uloga u životu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i porodici. Imao sam odlične pripreme, sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vrijeme i dali su mi vjetar u leđa – dodao je Novak.

On ističe da će uprkos otkazima konkurencija biti veoma jaka.

– Iako ima otkaza igrača iz vrha, biće jaka konkurencija. Prije svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Svašta može da se desi. Trudiću se da tretiram Olimpijske igre kao bilo koji turnir kako bih ostao usredsređen na cilj – istakao je na kraju Đoković.

Foto: twitter.com

Izvor: RTRS


Prethodni članakTuzla slavila protiv Sarajeva, Velež opravdao ulogu favorita
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano uz malu oblačnost