Delegacija Gradske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Doboj predvođena zamjenikom predsjednika i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijelom Jošićem pružila je danas ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu podršku vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću.

Lukiću je danas pred Sudom BiH počelo suđenje zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Na ročištu je pročitana optužnica protiv njega, a Tužilaštvo je predložilo iste dokaze i svjedoke kao u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Po završetku ročišta Lukić je rekao da je danas pred Sudom BiH viđena blijeda predstava Tužilaštva na osnovu blijedo napisane optužnice.

– Ono što ste mogli da vidite jeste da moj advokat Miljkan Pucar ima mnogo argumentovaniji nastup u odnosu na Tužilaštvo – izjavio je Lukić.

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je da optužnica nema utemeljenje u zakonu i zatražio od Tužilaštva da dostavi dokument koji dokazuje da je Kristijan Šmit visoki predstavnik. 

– Tužilaštvo ima obavezu da dokaže da Šmit ima odluku Savjeta bezbjednosti, da nam pokaže koja je to rezolucija kojom je potvrđeno njegovo imenovanje – naglasio je Pucar.

Poslanik Danijel Jošić je rekao da je Lukić sigurno poštovao odluke Narodne skupštine Srpske i da nije mogao drugačije raditi.

– Ovo suđenje Lukiću, i suđenje Dodiku su suđenje Republici Srpskoj. Miloš, Milorad ili bilo ko imaće sigurno punu našu podršku, jer je ovo montiran sudski proces – istakao je Jošić.

Naredno ročište biće održano 6. marta, kada je zakazano ročište i Dodiku.

Pripremio: Igor Jovanović

Foto: Ustupljene fotografije

RTV Doboj 

Prethodni članakŠeranić: Rok za završetak dobojske bolnice 30. mart
Naredni članakŠeranić: FZO objavio program za regulisanje prenatalnih testova