Delegacija Gradske organizacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata Doboj predvođena zamjenikom predsjednika Danijelom Jošićem pružila je danas u Sarajevu ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH podršku instituciji predsjednika Republike Srpske.

Glavni pretres u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je bio zakazan u 13 časova na Odjeljenju II Suda BiH je odgođen, nakon što je odbrana zatražila izuzeće tužilaca.

Nakon ročišta Dodik je rekao da je Tužilaštvo BiH neozbiljno, neodgovorno i nepravno i da tužioci ne poznaju formalnu proceduru. Kako je naveo, to su isključivo muslimanski orijentisani tužioci koji imaju želju da procesuiraju sve iz Republike Srpske.

– Sudija je pravilno postupio, jer poštuje proceduru, kao i mi, za razliku od Tužilaštva koje ne poštuje – rekao je Dodik.

On je ponovio da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Kristijan Šmit i zbog koje mu se sudi.

Podsjećamo proces protiv Milorada Dodika se vodi zbog „nepoštovanja” odluka Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, kao visokog predstavnika u BiH.

Prpremio: Igor Jovanović

Foto: Ustupljena fotografija

RTV Doboj

Prethodni članakVulić: Sa svojim suludim idejama, Šmit svakim danom sve više otkriva pravo lice
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 21. decembar