Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana, koja počinje danas u portugalskom gradu Braga i biće fokusirana na ekonomske izazove u regionu Mediterana.

Parlamentarci iz zemalja članica Parlamentarne skupštine Mediterana raspravljaće i o posljedicama rata u Ukrajini na globalnu bezbjednost hrane i energije, efektima sankcija i prijetnji slobodnoj plovidbi i trgovini u Crvenom moru u vezi sa sukobom u Gazi, kao i o pitanju korištenja vještačke inteligencije u proizvodnim sektorima.

Biće održane i sjednice tri stalna komiteta Parlamentarne skupštine Mediterana – Stalnog komiteta za političku i bezbjednosnu saradnju, Stalnog komiteta za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti zaštite okoline i Stalnog komiteta za dijalog između civilizacija i zaštitu ljudskih prava.

Uz predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića, zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana prisustvovaće članovi Delegacije parlamenta BiH u ovoj multilateralnoj organizaciji Rejhana Demirović, Sredoje Nović i Vlatko Glavaš.

Na sjednici Stalnog komiteta za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti zaštite okoline Derviševićeva će predstaviti, u svojstvu izvjestioca Komiteta, izvještaj i prijedlog rezolucije o temi “Od decenije izgubljenih prilika do decenije transformacije i saradnje – globalne ekonomske perspektive 2023/2024. i budućnost evro-mediteranskog i zalivskog regiona”.

Sjednica traje do četvrtka, 16. maja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakŠest simptoma koji ukazuju da vam fali gvožđe
Naredni članakPozivaju se školarci iz Republike Srpske da učestvuju u književnoj nagradi “Glagolica”